Скільки смертних гріхів

Ось перелік всіх відомих гріхів – гординя, жадібність, заздрість, злість, хіть, лінь, обжерливість. Але мало хто знає, що він не спирається на біблійні тексти. Цей "набір" стали вважати загальноприйнятим тільки з XIII століття, коли найбільший християнський теолог Фома Аквінський злегка його переписав.

Усі сім смертних гріхів керуються Мефістофелем, Сатаною і Вельзевулом.

До смертних гріхів відносяться "тяжкі порушення Десяти заповідей і Заповідей блаженства" – зокрема, вбивство, використання контрацептивів, аборт, лжесвідчення, подружня зрада і хіть (повний текст на сайті InoPressa.ru).

самого себе (самогубство) в будь-який спосіб. найжахливіший, найтяжчий і найбільший гріх. виключає можливість покаяння.

Гординя була теж первинним гріхом Адама, бажанням бути подібним до Бога, понад законом, а не скоріш під ним. Це перший і найбільший гріх, тому що вона є порушенням першої і найбільшої заповіді: «Нехай не буде в тебе інших богів переді Мною».





Сме́ртний гріх — у християнстві так називають свідомо й добровільно вчинений гріх, який сприяє розриву єдності людини з іншими людьми та Богом. Часто під ним розуміється гріховна недосконалість, яка призводить до інших гріхів. У перспективі смертний гріх без каяття та сповіді веде до …

Related Post

Що треба робити щоб цибуля була великоюЩо треба робити щоб цибуля була великою

Сечовина Щоб безпечно прискорити зростання цибулі, потрібно навесні (у травні) підгодовувати ґрунт азотними добривами. Якщо ви хочете вплинути на цей процес, але в той же час не нашкодити рослині, можна