Коли буде 4 Розділ Після

Друге пришестя Ісуса Христа

The resurrected Jesus Christ (wearing white robes with a magenta sash) standing above a large gathering of clouds. Christ has His arms partially extended. The wounds in the hands of Christ are visible.

В очікуванні Другого пришестя Спасителя

Через сорок днів після воскресіння Ісус та Його апостоли зібралися на Оливній горі. Настав час Ісусові залишити землю. Він виконав усю роботу, яку мав на той час. Він мав повернутися до нашого Небесного Батька й бути з Ним аж до Свого Другого пришестя.

Передавши настанови апостолам, Ісус піднісся на небеса. Поки апостоли спостерігали за цим, явилося двоє ангелів, що стали поруч і сказали: “Галілейські мужі,—чого стоїте й задивляєтесь на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо!” (Дії 1:11).

З того часу й до цього дня послідовники Ісуса Христа з нетерпінням чекають на Друге пришестя.

Що робитиме Ісус, коли повернеться?

Для вчителів: Ви можете призначити кожному учневі або члену сім’ї один з п’ятьох пронумерованих абзаців цього розділу. Попросіть кожного працювати індивідуально, вивчити призначений уривок і вказані вірші з Писань. Потім попросіть їх поділитися тим, про що вони дізналися.

Ось, що буде робити Ісус Христос, коли знову прийде на землю:

  1. Він очистить землю. Коли Ісус прийде знов, то прийде в силі й великій славі. Тоді будуть знищені всі злочестиві. Усе нечисте буде спалено, і земля очиститься вогнем (див. УЗ 101:24–25).
  2. Він буде судити Свій народ. Коли Ісус прийде вдруге, Він судитиме народи і відділить праведних від злочестивих (див. Матвій 25:31–46; див. також розділ 46 цієї книги). Іван Богослов писав про цей суд: “І бачив я престоли та тих, хто сидів на них,—і суд їм був даний,— і душі святих за свідчення про Ісуса й за Слово Боже, … і царювали з Христом тисячу років”. А злочестиві, яких він бачив, “не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років” (Об’явлення 20:4–5; див. також УЗ 88:95–98).
  3. Він оголосить про початок Тисячоліття. Тисячоліття—це період тисячорічного правління Ісуса на землі. Праведні зберуться, щоб зустріти Ісуса під час Його пришестя (див. УЗ 88:96). З приходом Спасителя розпочнеться Його тисячолітнє правління. (Див. розділ 25 цієї книги). Президент Бригам Янг сказав: “Під час Тисячоліття, коли Царство Боже затвердиться на землі в силі, славі й досконалості, а правління злочестивості, яке так довго переважало, скориться; святі Божі одержать привілей будувати свої храми і входити в них, стаючи, так би мовити, стовпами в храмах Божих [див. Об’явлення 3:12], і вони будуть виконувати обряди за своїх мертвих… Потім ми побачимо, як воскреснуть наші друзі й, можливо, дехто з тих, кого ми знали на землі. … І ми будемо одержувати одкровення, щоб пізнати наших предків аж до батька Адама і матері Єви, і ми ввійдемо в храми Божі і будемо виконувати обряди за них. Тоді [діти] будуть запечатані до [батьків], поки не буде складено досконалий ланцюг аж до Адама, тож це буде досконалий ланцюг священства від Адама і до заключної сцени світової історії” (Teachings of Presidents of the Church: Brigham Young [1997], 333–334).
  4. Він здійснить Перше воскресіння. Ті люди, які здобули привілей піднятися у воскресінні праведних, вийдуть з могил. Вони оживуть, щоб зустріти Спасителя, Який сходитиме з небес. (Див. УЗ 88:97–98). Після того, як Ісус Христос піднявся з мертвих, інші померлі праведники також воскресли. Вони явилися людям в Єрусалимі. Те ж саме сталося й на Американському континенті. (Див. Maтвій 27:52–53; 3 Нефій 23:9–10). То був початок Першого воскресіння. З того часу воскресали окремі люди. Усі ті, хто вже воскрес і воскресне під час Його пришестя, успадкують славу целестіального царства (див. УЗ 76:50–70). Після воскресіння тих, хто успадкує целестіальну славу, буде воскрешена інша група: ті, хто отримає террестріальну славу. Коли всі ці люди воскреснуть, Перше воскресіння буде завершено. Злочестиві, що житимуть під час Другого пришестя Господа, будуть знищені в плоті. Усі, хто ще не воскрес, воскреснуть, щоб постати перед Богом. Вони або успадкують телестільну славу, або будуть скинуті разом із Сатаною в зовнішню темряву (див. УЗ 76:32–33, 81–112).
  5. Він посяде Своє законне місце Царя небес і землі. Коли Ісус прийде, Він установить на землі Своє врядування. Церква стане складовою того царства. Він правитиме в мирі над усіма людьми на землі протягом 1000 років. Коли Ісус Христос прийшов на землю вперше, Він не прийшов у славі. Він народився в убогому хліві й був покладений у ясла з сіном. Він не прийшов на чолі численних армій, як очікували свого Спасителя юдеї. Замість того Він говорив: “Любіть ворогів своїх,… творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує” (Матвій 5:44). Його не прийняли і розіп’яли. Але Його не зможуть не прийняти під час Другого пришестя, “бо кожне вухо почує його, і кожне коліно схилиться, і кожний язик визнає”, що Ісус є Христос (УЗ 88:104). Його зустрінуть як “Господа над панами та Царя над царями” (Об’явлення 17:14). Його назвуть “Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру” (Ісая 9:5).
  • Про що ви думаєте і що відчуваєте, коли розмірковуєте про події Другого пришестя?

Як ми можемо дізнатися про наближення пришестя Спасителя?

Коли Ісус Христос народився, дуже небагато людей знали про те, що прийшов Спаситель світу. Коли Він прийде знов, ні в кого не буде сумнівів, хто Він. Ніхто не знає точного часу повернення Спасителя. “А про день той й годину не знає ніхто: ані Анголи небесні, ані Син,—лише Сам Отець” (Maтвій 24:36; див. також УЗ 49:7).

Господь розповів притчу, щоб натякнути нам на час Свого пришестя:

“Від дерева ж фіґового навчіться прикладу: коли віття його вже розпукується, і кинеться листя, то знаєте, що близько літо.

Так і ви: коли тільки побачите, що діється це, то знайте, що близько—під дверима” (Марк 13:28–29).

Господь також дав нам деякі ознаки, які попередять нас про наближення часу Його пришестя. Розповівши про ці ознаки, Він попередив:

“Тож пильнуйте, бо не знаєте, котрого дня прийде Господь ваш. …

Тому будьте готові й ви,— бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте!” (Матвій 24:42–44).

Щодо більш детальної інформації про те, як впізнати наближення Другого пришестя Ісуса, див. розділ 43 цієї книги.

Як ми можемо готуватися до приходу Спасителя?

Найкращий спосіб підготуватися до пришестя Спасителя—це прийняти вчення євангелії та втілити їх у житті. Ми повинні прожити кожен день якомога краще, як того учив Ісус, коли жив на землі. Ми можемо звертатися за проводом до пророка і приймати його пораду. Ми можемо жити гідно, щоб Святий Дух вів нас. Тоді ми будемо чекати на пришестя Спасителя з радістю, а не страхом. Господь сказав: “Не бійся, черідко мала, царство є вашим, доки Я прийду. Ось, Я прийду скоро. Саме так. Амінь” (УЗ 35:27).

  • Чому нас має більше непокоїти власна підготовленість, ніж точний час Другого пришестя?

Додаткові уривки з Писань

  • Іван 14:2–3; Матвій 26:64 (Ісус підготує місце і повернеться)
  • Maлахія 3:2–3; 4:1; УЗ 64:23–24 (землю буде спалено)
  • УЗ 133:41–51 (злочестиві будуть знищені)
  • Матвій 13:40–43 (передречено Суд)
  • 1 Коринтянам 15:40–42; УЗ 76; 88:17–35 (царства слави)
  • УЗ 43:29–30; 29:11 (з приходом Спасителя розпочнеться Тисячоліття)
  • Уложення віри 1:10 (Ісус царюватиме)
  • Aлма 11:43–44; 40 (яким буде воскресіння)
  • УЗ 88:96–98 (мертві воскреснуть)
  • Захарія 14:9; Об’явлення 11:15; 1 Нефій 22:24–26 (Ісус правитиме як Цар)

Після. Довго і щасливо (16+)

Увага! У зв’язку з тимчасовими відключеннями електроенергії по всій країні, робота кінотеатрів нестабільна. Для того, щоб ти якнайшвидше отримав відповіді на поширені зараз питання про наявність світла, переривання сеансів або повернення квитків, ми зробили чат-бот в телеграмі, де зібрали усі відповіді. Звертайся до нього, будь ласка: https://t.me/PlanetaKino_bot

А щоб дізнатись, чи працює потрібний тобі кінотеатр, перейди в наш телеграм-канал: https://t.me/plankiua

Кохання між Тессою (Джозефіна Ленгфорд) та Хардіном (Хіро Файнс-Тіффін) стає дедалі палкішим. Чимало випробувань, крізь які вони пройшли разом, допомогли їм краще розуміти одне одного. А дізнавшись усі таємниці про життя своїх батьків, Тесса та Хардін відчули, що мають набагато більше спільного, ніж думали раніше. Однак є ще деякі таємниці, які можуть стати на заваді їхньому спільному щастю. Таємниці настільки жахливі, що здатні назавжди покласти край стосункам.

Драма «Після. Довго і щасливо» є продовженням серії однойменних фільмів, перший з яких вийшов на екрани у 2019 році. У основі сюжету усіх частин – романи американської письменниці Анни Тодд. Режисерка стрічки Кастіль Лендон направляла попередній фільм, що вийшов у 2021 році, а також працює над наступною частиною. Зйомки обох фільмів відбувалися одночасно, у Болгарії. Через обмеження, спричинені пандемією, не усі актори з перших двох фільмів змогли зніматися у продовженні.

Related Post

Де розташовані колбочки та палички в оціДе розташовані колбочки та палички в оці

§ 44. Будова та функції сітківки ока. Світловий, колірний і просторовий зір. Гігієна зору ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ І ТЕРМІНИ: сітківка ока, фоторецептори (палички та колбочки), сліпа пляма, жовта пляма, світлова й

Скільки хвилин варити сьомгу у водіСкільки хвилин варити сьомгу у воді

Зміст:1 скільки варити сьомгу?1.1 Як варити сьомгу1.2 Як засолити сьомгу1.3 як варити юшку з сьомги2 Скільки варити хвіст сьомги?2.1 про варінні хвостів сьомги2.2 що ще готують з хвоста сьомги скільки